Hopp til innhold

Ventegrønnsaker som 1 av «5 om dagen»
Kunsten er å ha grønnsakene tilgjengelig og spiseklare. Ha oppkuttede staver av gulrot, agurk og kålrot i en bolle med vann i kjøleskapet. Små tomater eller forvellede sukkererter er også raskt å sette frem. Så er det bare å knaske mens middagen lages ferdig. Når dere har spist en neve grønnsaker hver, kan dere hake av for 1 av «5 om dagen». Og det før middagen er servert. Genialt, ikke sant?

Alt er greit med grønnsaker til
Det er helt greit med pannekaker til middag så lenge kroppen også får grønnsaker. Lager du pannekakene med litt grovt mel og gjerne en suppe til, er det absolutt en fullverdig middag. Du kan også sette frem oppkuttede grønnsakstaver til selve middagen. For grønnsaker får ikke kroppen nok av.

Ventegrønnsaker hver gang vi må vente
Ventegrønnsaker passer i alle vente-anledninger. For eksempel når barna kommer hjem fra skolen og venter på at foreldrene skal komme hjem fra jobb, eller når når barna blir utålmodige av å vente på mamma og pappa som handler. Ha oppkuttede grønnsaker tilgjengelig, så slipper det å bli kjekspakken hver gang.