Hopp til innhold

Mange elsker å ta med pinnebrød på tur. Det er raskt og enkelt å lage, samtidig som det er koselig å grille på bålet. Hvis du tilsetter noen friske krydderurter som timian eller basilikum får du raskt noe som kan minne litt om italiensk grissini. Du kan også eksperimentere utover det og ha litt hjemmelaget rød eller grønn pesto i deigen, eller tilsette hakket løk. Mange velger å surre pinnebrødene rundt pølse på tur, men vi kan gå god for at asparges tyllet inn i deigen smaker vel så godt.

 

Hvis du har mulighet, så er en wokpanne eller annen jernpanne ypperlig å ha med på tur. Her har vi kuttet opp litt blomkål, brokkoli, asparges, squash og paprika som vi har stekt med litt olje i pannen, for deretter å ha det i tortillalomper med litt grønn pesto. Mmm!

På fine og late sommerdager passer det perfekt med piknik på stranden eller i parken. Sandwichen vår består av godt brød, grønn salat, avokado, finhakket rødløk og rød paprika. I matboksen vår har vi også tatt med noen reddiker og neper som det er norsk sesong for nå på sommeren.

Har du noen fine glasskrukker med lokk hjemme? Disse passer perfekt til å ha salat i og ta med på tur. Her har vi tatt dressing i bunn først og deretter fylt på med cherrytomater, agurk, litt finhakket rødløk, gul og oransje paprika, grønn salatblanding og radicchio rosso.

Suppe på termos er kjempefin turmat. Lag ferdig din egen favorittsuppe og hell den over på termos og ta med i sekken eller i piknikkurven. Litt godt brød til, og friluftsmiddagen er i boks.

Epler passer også fint å legge på grillen eller bålet. Skjær eplet i skiver og ha aluminiumsfolie rundt. Etter 10 minutter er skivene ferdige og klare til å danderes på en tallerken med litt friske bringebær til. Og når bringebær først er nevnt; ikke glem at det er mange grønne varer som ikke krever tilberedning og som er ypperlige å ta med ut i det fri. Litt vannmelon i skiver, noen friske norske bringebær eller jordbær, og friluftslivet er klart til å nytes.

Nyt sommeren!