Norske nypoteter - sommerens delikatesse
Når de norske nypotetene er i butikken, da er det sommer. Det aller beste er å spise dem som de er; skrubbet, lettkokte og såvidt møre med skall. Men det er godt med variasjon, så her følger noen tips til deg som ønsker det.
Norske nypoteter er litt som norske jordbær – man tuller ikke for mye med dem. Det enkleste er ofte det beste; skrubbet og såvidt kokt møre med skall.
Men ønsker du litt variasjon, har vi noen tips på lager:
- Hele kokte nypoteter på grillspyd sammen med småløk eller løkbåter.
- Små nypoteter som såvidt er kokt møre er yppelig til å dyppe i chilisaus eller aioli som snacks eller på tapasbordet.
- Små nypoteter pakkes inn i folie sammen med olivenolje, en timian- eller rosmarinkvist, salt og pepper. Legg på grillen.
- Enkel potetsalat? Server lettkokte nypoteter sammen med lettrømme, gressløk, salt og pepper.
Visste du at:
- Nypoteter er de første norske potetene som kommer rundt St. Hans.
- Nypoteter er som navnet sier ferske poteter, og smaker best om de spises i løpet av få dager.
- Nypoteter er vanligvis høstet og pakket samme dag.
- Nypotetsesongen varer fra midten av juni til først i august.