Nypotetkanapeer med forskjellig topping - sommerlig og godt til vennefesten.

Norske nypoteter - sommerens delikatesse

Når de norske nypotetene er i butikken, da er det sommer. Det aller beste er å spise dem som de er; skrubbet, lettkokte og såvidt møre med skall. Men det er godt med variasjon, så her følger noen tips til deg som ønsker det.

Norske nypoteter er litt som norske jordbær – man tuller ikke for mye med dem. Det enkleste er ofte det beste; skrubbet og såvidt kokt møre med skall.

Men ønsker du litt variasjon, har vi noen tips på lager:

  • Hele kokte nypoteter på grillspyd sammen med småløk eller løkbåter.
  • Små nypoteter som såvidt er kokt møre er yppelig til å dyppe i chilisaus eller aioli som snacks eller på tapasbordet.
  • Små nypoteter pakkes inn i folie sammen med olivenolje, en timian- eller rosmarinkvist, salt og pepper. Legg på grillen.
  • Enkel potetsalat? Server lettkokte nypoteter sammen med lettrømme, gressløk, salt og pepper.

Visste du at:

  • Nypoteter er de første norske potetene som kommer rundt St. Hans.
  • Nypoteter er som navnet sier ferske poteter, og smaker best om de spises i løpet av få dager.
  • Nypoteter er vanligvis høstet og pakket samme dag.
  • Nypotetsesongen varer fra midten av juni til først i august.