» Avansert søk
Plommepai

Vanskelighetsgrad:

middels

40 - 60 min

Porsjoner: 1

DEL: | | Tips en venn

5 om dagen

2 av 5

» Gjelder 1 porsjon.

Les mer om daglige anbefalinger

Plommepai

Plommer passer perfekt som paifyll. Server paien lun, gjerne med vaniljeis eller vaniljesaus.

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: 40 - 60 min

Porsjoner: 1 | Skriv inn antall porsjoner du ønsker:

5 om dagen: 2 av 5

Ingredienser

  • Paibunn:
  • 60 g myk margarin
  • 2 ½ dl hvetemel
  • 1 dl melis
  • 100 g kesam original, 8 %
  •  
  • Fyll:
  • 1 l plomme
  • 1 ½ dl sukker
  • 2 stk egg
  • 2 dl matfløte
  • 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Smuldre margarin og mel. Bland i melis og kesam og kna sammen til en smidig deig. Kjevle deigen ut og kle en 26 cm paiform. Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen ved 200°C i ca. 10 min. Avkjøl.

 

Fjern plommesteinene. Legg plommene tett i tett i bunnen av paiformen. Dryss på litt av sukkeret. Visp sammen egg, fløte, sukker og vaniljesukker og hell det over plommene.

 

Stek paien ferdig ved 180 grader C i ca. 45 min. Server paien lun, gjerne med vaniljeis eller vaniljekrem til. Nydelig!

Oppskrifter

  • Eple/nøtte-pai "mini"

    Eple/nøtte-pai "mini"

    En lettlaget dessert som skal serveres lun. Med pisket seterrømme og mynte er den uslåelig, synes vi. Les mer

  • Eplesmuldrepai

    Eplesmuldrepai

    En velsmakende smuldrepai med epler blir kakebordets vinner. Server den med vaniljesaus eller pisket krem til. Les mer

  • Gresk pai

    Gresk pai

    Lag en herlig sommerlig pai som vekker ferieminner! I Hellas bruker de mye tomater, og sammen med fetaost og oliven er dette en smaksrik pai. Go... Les mer

  • Tomatpai med blåmuggost

    Tomatpai med blåmuggost

    Denne tomatpaien har en mager og kjempegod bunn. Blåmuggost, timian og tomater gir paien en nydelig smak. Du kan bruke både små og store tomater. Les mer

  • Husets grønnsakspai

    Husets grønnsakspai

    Hjemmelaget pai med spreke grønnsaker er noe som frister både store og små. Denne kan du lage dagen i forveien og bare varme opp før servering. Ser... Les mer