» Avansert søk
Gresskarkake

Vanskelighetsgrad:

middels

40 - 60 min

DEL: | | Tips en venn

Gresskarkake

Gresskarkake er en saftig og holdbar kake med god kryddersmak - like god til kaffe som til te. Den kan også serveres som 'det lille søte' f.eks. etter en god suppemiddag.

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: 40 - 60 min

Porsjoner: 0 | Skriv inn antall porsjoner du ønsker:

5 om dagen: av 5

Ingredienser

  • 5 dl hvetemel
  • 3 dl brunt sukker
  • 1 ½ ss bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • ½ ts malt muskat
  • ½ ts malt nellik
  • 1 dl grovhakkede gresskarkjerner
  • 3 dl soyaolje
  • 4 stk egg
  • 2 ss lake fra syltet ingefær
  • 1 ss hakket syltet ingefær
  • 5 dl revet gresskar
  •  
  • Glasur:
  • 250 g kremost naturell
  • 1 dl melis
  • 2 ss lake fra syltet ingefær

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre. Visp sammen olje, egg og ingefærlake og rør i det tørre. Rør inn hakket ingefær og gresskar.

Fyll røren i godt smurt form, ca. 24 cm i diameter, eller i en liten langpanne. Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C til den er gjennomstekt - ca. 45 minutter.

Rør sammen kremost, melis og ingefærlake og smør det jevnt over kaken. Pynt med geléfrukter eller mashmallows og/eller farget kakekrymmel.

Oppskrifter

  • Tilslørte gress-karer

    Tilslørte gress-karer

    En frisk og deilig dessert med gresskarmos som du må "montere" sammen rett før servering. Har du gresskarpuré til overs, så er den fin å fryse ned.... Les mer

  • Lun gresskar- og kikertsalat med tahinidressing

    Lun gresskar- og kikertsalat med tahinidressing

    En lun gresskarsalat med massevis av spennende smaker, bl.a. fra hvitløk og frisk koriander. Tahini - en masse bestå... Les mer

  • Gresskarpuré av hokkaido-gresskar

    Gresskarpuré av hokkaido-gresskar

    Puré av gresskar er et sprekt alternativ til kålrotstappe eller potetstappe. Du kan også bruke gresskarpuré i bakverk... Les mer

  • Ristede gresskarkjerner

    Ristede gresskarkjerner

    Du har kanskje hulet ut gresskar til Halloween? Gresskarkjernene er vel verdt å ta vare på. Det blir kjempegod snacks, og sunne er de også. Les mer

  • Syltet gresskar

    Syltet gresskar

    Gresskar er veldig godt, og noe vi med fordel kan spise mer av. Prøv dem for eksempel syltet som tilbehør til middag. Les mer

  • Gresskarscones

    Gresskarscones

    Dette er lettlagde og kjempegode scones laget på bakepulver som du f.eks. kan bake til Halloween. Gresskaret gjør dem også ekstra saftige, så lag m... Les mer

  • Gresskarsuppe med urter

    Gresskarsuppe med urter

    Høsten er tid for gresskar og feiring av Halloween. Ønsker du å gjøre noe annet med gresskaret enn å skjære ut til lykt, så er denne gresskarsuppen... Les mer

  • Bakte gresskarstaver med hvitløk

    Bakte gresskarstaver med hvitløk

    Å bake staver av gresskar i ovnen, gjerne sammen med det krydderet du liker, gir en utrolig god og smakfull liten ret... Les mer

  • Sprø eple- og gresskarchips

    Sprø eple- og gresskarchips

    Lag din egen chips av epler og gresskar. Det er veldig enkelt, men vi advarer: Du blir lett avhengig, for dette er go... Les mer

  • Gresskar-vafler

    Gresskar-vafler

    Nystekte vafler er alltid godt, og her har vi laget vaflene med sammalt hvetemel og revet, saftig gresskar. Kjempegodt med ost eller syltetøy på. Les mer

  • Pesto av gresskarkjerner og koriander

    Pesto av gresskarkjerner og koriander

    Mens tradisjonell pesto lages av pinjekjerner og basilikum, så har vi laget en supergod variant med ristede gresskar... Les mer

  • Gresskarpai

    Gresskarpai

    Har du litt for mye gresskar i hagen? Her er en nydelig pai som er verd å lage. Nydelig med is eller pisket krem til. Les mer

Filmer

Leksikon

Artikler