» Avansert søk
Himmelsk pærekake

Vanskelighetsgrad:

middels

over 60 min

DEL: | | Tips en venn

Himmelsk pærekake

Her har vi kokt pærene i en krydderblanding før de legges på kaken. Laken brukes til dynking etter steking for å få et saftig resultat. Mmmm....

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: over 60 min

Porsjoner: 0 | Skriv inn antall porsjoner du ønsker:

5 om dagen: av 5

Ingredienser

  • 4 stk pære
  • 2 ss sukker
  • 2 dl vann
  • 1 stk hel kanel
  • 2 stk stjerneanis
  •  
  • Kakerøre:
  • 175 g smør
  • 3 stk egg
  • 2 ½ dl sukker
  • 2 ½ dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts malt kardemomme

Fremgangsmåte

Skrell pærene og del dem i mindre biter.

Ha pærebiter, sukker, vann og krydder i en kjele og kok pærene knapt møre. La pærene avkjøles i laken.

Smelt smøret. Visp sukker og egg til eggedosis. Tilsett det smeltede smøret i eggedosisen og sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Rør alt forsiktig sammen og hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.

Hell laken fra pærebitene, ta vare på laken. Legg pærebitene over kaken. Stek kaken ved 175°C i ca. 45 min.

Avkjøl kaken i formen. Drypp litt av laken over kaken mens den avkjøles.

Server kaken med vispet krem eller is til.

Oppskrifter

  • Pære Belle Helene

    Pære Belle Helene

    Denne klassiske desserten med pærer ble skapt av den franske, berømte mesterkokken Auguste Escoffier i 1864. Han oppkalte den etter operaen La Bell... Les mer

  • Pærevafler med pæremos

    Pærevafler med pæremos

    Hva er vel bedre enn duften og smaken av nystekte vafler? Gjør vaflene hakket sunnere ved å bruke grovt mel og revne pærer i røren. Pæremos er nyde... Les mer

  • Pæremarmelade med safran og chili

    Pæremarmelade med safran og chili

    En kjempegod og litt annerledes marmelade med pære, safran og chili. Marmeladen er nydelig bl.a. til stekt kjøtt og s... Les mer

Leksikon

Artikler