» Avansert søk
Bakt søtpotet

Vanskelighetsgrad:

middels

over 60 min

Porsjoner: 4

DEL: | | Tips en venn

5 om dagen

1.5 av 5

» Gjelder 1 porsjon.

Les mer om daglige anbefalinger

Bakt søtpotet

Søtpoteter er mye brukt i Sørstatene i USA. Her har du en bakt og fylt variant. Bakte søtpoteter kan du f.eks. spise til lunsj, og i USA kan du til og med kjøpe bakte søtpoteter som 'fast food' på gaten.

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: over 60 min

Porsjoner: 4 | Skriv inn antall porsjoner du ønsker:

5 om dagen: 1.5 av 5

Ingredienser

  • 4 stk søtpotet
  •  
  • Fyll:
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 stk vårløk
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 ss hakket rød chili
  • ½ stk grønn paprika
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Beregn en søtpotet pr. porsjon.

Potetene bakes midt i ovnen i 1 - 1 1/2 time på 200°C.

Skjær et stort snitt i potetene på langs når de er møre og trykk til slik at poteten åpner seg.

Server potetene med crème fraîche som blandes med finhakket vårløk, chili, stilkselleri og paprika. Smak til med salt og pepper.

Oppskrifter

Leksikon

Artikler