» Avansert søk
Gresskarpai

Vanskelighetsgrad:

vanskelig

40 - 60 min

Porsjoner: 1

DEL: | | Tips en venn

5 om dagen

0 av 5

» Gjelder 1 porsjon.

Les mer om daglige anbefalinger

Gresskarpai

Vanskelighetsgrad: vanskelig

Tid: 40 - 60 min

Porsjoner: 1 | Skriv inn antall porsjoner du ønsker:

5 om dagen: 0 av 5

Dette er en av de mest kjente og tradisjonelle paiene i USA. Har du aldri prøvd den? Gjør det. Kanskje blir den din nye favoritt?

Ingredienser

  • Paibunn:
  • 200 g hvetemel
  • 150 g smør
  • 2 ss vann
  •  
  • Gresskarfyll:
  • 6 ss hvetemel
  • ¾ ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt allehånde
  • ½ ts malt ingefær
  • ½ ts malt muskat
  • 2 stk egg
  • 1 ¾ dl sukker
  • 3 ss smeltet smør
  • 400 g gresskarpuré - kokt og most
  • 1 boks vikingmelk
  • 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til paibunnen i en matprosessor og kjør til en fast deig. La den hvile i kjøleskapet 1/2 time. Kjevle eller trykk deigen ut i en paiform. Prikk med gaffel og forstek paiskallet ved 200 grader C i 10 minutter.

 

Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, smør og sukker. Tilsett gresskarpuré, melk og vanilje. Hell fyllet i paiskallet og stek ved 180 grader C i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast. Server paien lun eller avkjølt, med pisket krem, iskrem eller en klatt rømme.

Oppskrifter

  • Eple/nøtte-pai "mini"

    Eple/nøtte-pai "mini"

    En lettlaget dessert som skal serveres lun. Med pisket seterrømme og mynte er den uslåelig, synes vi. Les mer

  • Eplesmuldrepai

    Eplesmuldrepai

    En velsmakende smuldrepai med epler blir kakebordets vinner. Server den med vaniljesaus eller pisket krem til. Les mer

  • Gresk pai

    Gresk pai

    Lag en herlig sommerlig pai som vekker ferieminner! I Hellas bruker de mye tomater, og sammen med fetaost og oliven er dette en smaksrik pai. Go... Les mer

  • Tomatpai med blåmuggost

    Tomatpai med blåmuggost

    Denne tomatpaien har en mager og kjempegod bunn. Blåmuggost, timian og tomater gir paien en nydelig smak. Du kan bruke både små og store tomater. Les mer

  • Husets grønnsakspai

    Husets grønnsakspai

    Hjemmelaget pai med spreke grønnsaker er noe som frister både store og små. Denne kan du lage dagen i forveien og bare varme opp før servering. Ser... Les mer