» Avansert søk
Løkpai

Vanskelighetsgrad:

middels

over 60 min

DEL: | | Tips en venn

Løkpai

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: over 60 min

Porsjoner: 0 | Skriv inn antall porsjoner du ønsker:

5 om dagen: av 5

Å servere pai er alltid populært. Om du i tillegg serverer en frisk og sprø salat til, så er middagen sikret.

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 60 g cottage cheese
  • 200 g hvetemel
  • 1 ss kaldt vann
  •  
  • Fyll:
  • 250 g stjerneløk
  • 2 bunt vårløk
  • 3 stk rødløk
  • 1 ss olivenolje
  • 3 stk egg
  • 2 ½ dl matfløte
  • 1 dl hvitost
  • salt, hvit pepper

Fremgangsmåte

Elt sammen alle ingrediensene til deigen. Cottage cheese gir en magrere deig enn med smør, og dessuten blir den ekstra lett å kjevle ut.  La deigen hvile i minst 30 minutter.

 

Kjevle deigen tynt ut og kle en form ca. 24 cm i diameter. Prikk bunnen godt, dekk den med matpapir og forstek den på nederste rille i ca. 10 minutter.

 

Rens stjerneløken, rødløken og vårløken. Grovsnitt vårløken og skjær rødløken i skiver. Fres alle de tre løksortene myke i olje.

 

Fordel løken i paiskallet. Visp sammen egg, fløte, salt, pepper og ost, og hell det over løken.

 

Stek paien på nederste rille i ca. 40 minutter ved 200 grader C.

 

Serveres varm med en grønn og god salat til.

Oppskrifter

  • Tomat- og løkpai

    Tomat- og løkpai

    Pai er alltid et enkelt og godt alternativ til middag eller en smårett til kvelds. Denne tomat- og løkpaien er intet unntak, og det smaker med en g... Les mer

  • Saltbakte løk

    Saltbakte løk

    Saltbakte løk er et nydelig tilbehør til stekte middagsretter eller som en egen smårett sammen med for eksempel ratatouille. Les mer

  • Fransk løksuppe - klassikeren som varmer

    Fransk løksuppe - varm klassiker

    Fransk løksuppe er en populær suppe som serveres på restauranter over hele verden. Ekstra godt smaker den når det ... Les mer

Filmer

Leksikon

  • Løk

    Gråter du når du skjærer løk? En rask nedkjølig av løken først vil redusere tårene

    + Se alle tips

Artikler