» Avansert søk
Fransk potetsalat

Vanskelighetsgrad:

middels

20 - 40 min

Porsjoner: 4

DEL: | | Tips en venn

5 om dagen

1.5 av 5

» Gjelder 1 porsjon.

Les mer om daglige anbefalinger

Fransk potetsalat

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: 20 - 40 min

Porsjoner: 4 | Skriv inn antall porsjoner du ønsker:

5 om dagen: 1.5 av 5

Fransk potetsalat er en herlig og frisk potetsalat med god smak av purre som veldig lett kan serveres til de fleste retter. Bruk den potetsorten du ønsker.

Ingredienser

  • 1 kg potet
  • 1 stk purre
  • 4 ts sennep
  • 2 dl olivenolje
  • 4 ss vineddik
  • ½ ts grovmalt pepper
  • ½ bunt hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

Børst potetene og legg dem i kokende vann. Kok potetene til de så vidt er møre når du stikker i dem med en kniv (20-30 min avhengig av sort). Slå av vannet. Når potetene er så avkjølt at du kan ta i dem, skjærer du dem i tykke skiver og legger dem i en bolle. 


Dressingen kan du lage mens potetene koker: Skjær vårløken i tynne skiver og rør sammen sennep, vineddik, salt og pepper i en skål. Visp inn olivenoljen. 

Hell vårløken og dressingen over de varme potetene og bland alt ved å riste bollen forsiktig. Pynt med hakket kruspersille.

 

I stedet for vårløk kan du bruke purre.

Oppskrifter

Filmer

Leksikon

  • Potet

    Det sies at potetvann (raspet potet lagt i vann over natten) renser kroppen

    + Se alle tips

Materiell