» Avansert søk
Waldorfsalat

Vanskelighetsgrad:

middels

20 - 40 min

Porsjoner: 4

DEL: | | Tips en venn

5 om dagen

2.5 av 5

» Gjelder 1 porsjon.

Les mer om daglige anbefalinger

Waldorfsalat

Waldorfsalat er det naturlige tilbehør til kalkun til jul eller nyttår eller på julens koldtbord. Men du kan også servere den f.eks. til stekt kyllingfilet eller til røkte kjøttretter.

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: 20 - 40 min

Porsjoner: 4 | Skriv inn antall porsjoner du ønsker:

5 om dagen: 2.5 av 5

Ingredienser

  • 100 g hodekål
  • 100 g blå druer
  • 1 dl valnøttkjerner
  • 2 stk eple
  • 2 skive hermetisk ananas, stor boks
  • 2 stk stilker stilkselleri (stangselleri)
  •  
  • Dressing:
  • 1 dl majones
  • 1 dl pisket kremfløte
  • saften av ¼ stk sitron
  • 2 ts sukker

Fremgangsmåte

Raffinert salat til kokt skinke, tunge, kalkun, kylling eller roastbiff.

 

Bland sammen dressingen og sett den i kjøleskapet. Hodekålen finsnittes, druene deles i to (fjern evt. steiner) og valnøttkjernene grovhakkes. Skjær epler og ananas i terninger og stilksellerien i skiver. Bland ingrediensene forsiktig med dressingen. Pynt med druer og valnøttkjerner. Salaten er også godt egnet som forrett.

Oppskrifter

  • Surkål

    Surkål

    Surkål er det selvskrevne tilbehøret til ribbe og annen julemat, og blir selvfølgelig best om du lager den selv fra bunnen av. Les mer

  • Rødkål

    Rødkål

    Surkål eller rødkål er et naturlig følge til julens mange middager. I Danmark er det mer vanligere å servere rødkål enn det er her i Norge. Les mer

  • Kålrotstappe

    Kålrotstappe

    Kålrotstappe smaker svært godt til tradisjonsmat som pinnekjøtt, men prøv også gjerne til annet stekt og røkt kjøtt, sommer som vinter. Les mer

Artikler