» Avansert søk
Appelsinmarmelade

Vanskelighetsgrad:

middels

over 60 min

Porsjoner: 1

DEL: | | Tips en venn

5 om dagen

2 av 5

» Gjelder 1 porsjon.

Les mer om daglige anbefalinger

Appelsinmarmelade

Lag din egen, hjemmelagede appelsinmarmelade og hell den over på glass. Og vil du dele, blir det en koselig og velsmakende gave.

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: over 60 min

Porsjoner: 1 | Skriv inn antall porsjoner du ønsker:

5 om dagen: 2 av 5


Ingredienser

  • 2 kg appelsin
  • 2 stk sitron
  • 1 l vann
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 ¾ kg sukker

Fremgangsmåte

Om du ønsker kan du bytte ut vaniljestang med kanelstang.

 

Børst og vask appelsinene og sitronene veldig godt.  Får du tak i bitre appelsiner, så er det fint. Skjær appelsinene og sitronene i to på langs og så i to på langs en gang til. Skjær frukten i tynne skiver på tvers. Ta vare på steinene og legg dem i en gaspose.

 

Ha alt i en stor kjele og hell på vann. Legg i snittet vaniljestang. La alt koke under lokk ca. 1 time.


Ta marmeladen over på rengjorte glass eller krukker. Oppbevar mørkt og kjølig.

Oppskrifter

  • Gyllen gulrotmarmelade

    Gyllen gulrotmarmelade

    Gulrot og appelsin gjør ikke bare denne marmeladen gylden, men også velsmakende. Nydelig som pålegg brødskiva, men kan også brukes til kakefyll. Les mer

  • Eplemos

    Eplemos

    Hjemmelaget eplemos er raskt og enkelt å lage og fryse ned til siden. Bruk den som kakefyll og til tilslørte bondepiker, og i tillegg er den en ... Les mer

  • Plommesyltetøy

    Plommesyltetøy

    Lag ditt eget syltetøy av plommer. Bruk det gjerne som pålegg på brødskiva, til kakefyll eller til desserten. Les mer

  • Bringebærsyltetøy med stjerneanis

    Bringebærsyltetøy med stjerneanis

    Lag ditt eget syltetøy av bringebær og oppbevar det på glass, så har du en smak av sommer når vintermørket senker seg. Les mer

  • Pæremarmelade med safran og chili

    Pæremarmelade med safran og chili

    En kjempegod og litt annerledes marmelade med pære, safran og chili. Marmeladen er nydelig bl.a. til stekt kjøtt og s... Les mer

Filmer