» Avansert søk
Gresskarpuré

Vanskelighetsgrad:

middels

20 - 40 min

Porsjoner: 1

DEL: | | Tips en venn

5 om dagen

2.5 av 5

» Gjelder 1 porsjon.

Les mer om daglige anbefalinger

Gresskarpuré

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: 20 - 40 min

Porsjoner: 1 | Skriv inn antall porsjoner du ønsker:

5 om dagen: 2.5 av 5

Gresskarpuré har en søt og god smak og passer kjempegodt til for eksempel kaldt kjøtt.

Ingredienser

  • 1 kg gresskar
  • salt og pepper etter smak
  • 50 g smør
  • 4 ss knust kavring
  • ½ ts malt muskat
  • 3 ss matfløte

Fremgangsmåte

Skrell gresskaret, ta ut kjernene og del kjøttet i små biter. Kok fruktkjøttet i lettsaltet vann ca. 10 min. Mos gresskarkjøttet til fin pure. Smelt halvparten av smøret i en panne og surr kavringen til den er sprø og gyllen.
 
Kok opp pureen og la den trekke på svak varme slik at noe kraft fordamper og mosen blir passe tykk. Tilsett resten av smøret og kok videre under omrøring. Smak til med salt og pepper. Rør inn knust kavring og fløte like før servering.

Oppskrifter

  • Rotmos med søtpoteter

    Rotmos med søtpoteter

    Søtpoteter setter ekstra god smak på denne stappen som passer spesielt godt som tilbehør til røkte kjøttretter. Les mer

  • Potetpurésuppe

    Potetpurésuppe

    Rotgrønnsaker, poteter og buljong er med på å sette den gode smaken på denne potetsuppen. Prøv den som forrett en kald vinterdag og pynt med urt... Les mer

Filmer

  • Kålrot

    Kokt, most kålrot og potet blandet med smør, melk/fløte, salt og pepper blir kjempegod stappe!

    + Se alle tips

Artikler