» Avansert søk
Kålrotstappe
  • Kålrotstappe Kålrotstappe Kålrotstappe smaker svært godt til tradisjonsmat som pinnekjøtt, men prøv også gjerne til annet stekt og røkt kjøtt, sommer som vinter.
  • Vanskelighetsgrad:

    middels

    20 - 40 min

    Porsjoner: 4

    DEL: | | Tips en venn

    5 om dagen

    2 av 5

    » Gjelder 1 porsjon.

    Les mer om daglige anbefalinger

    Kålrotstappe

    Kålrotstappe smaker svært godt til tradisjonsmat som pinnekjøtt, men prøv også gjerne til annet stekt og røkt kjøtt, sommer som vinter.

    Vanskelighetsgrad: middels

    Tid: 20 - 40 min

    Porsjoner: 4 | Skriv inn antall porsjoner du ønsker:

    5 om dagen: 2 av 5

    Ingredienser

    • 1 ½ kg kålrot
    • 2 dl kremfløte
    • 2 ss smør
    • smak til med salt og pepper
    • ¼ ts malt muskat
    • litt av kokevannet

    Fremgangsmåte

    Skrell og del kålroten i biter som kokes møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet, men ta vare på det. Mos kålroten og ha i fløte, kokevann, smør og smak til med salt, pepper og muskat.

     

    Tips: Skal du servere kålrotstappe til pinnekjøtt, kan du erstatte noe av væsken med kraft fra pinnekjøttet. Du kan også erstatte noe av kålroten med et par gulrøtter eller poteter. Da blir stappen mildere på smak.

    Oppskrifter

    • Surkål

      Surkål

      Surkål er det selvskrevne tilbehøret til ribbe og annen julemat, og blir selvfølgelig best om du lager den selv fra bunnen av. Les mer

    • Rødkål

      Rødkål

      Surkål eller rødkål er et naturlig følge til julens mange middager. I Danmark er det mer vanligere å servere rødkål enn det er her i Norge. Les mer

    • Waldorfsalat

      Waldorfsalat

      Waldorfsalat er det naturlige tilbehør til kalkun til jul eller nyttår eller på julens koldtbord. Men du kan også servere den f.eks. til stekt kyll... Les mer

    Filmer

    Artikler