» Avansert søk
DEL: | | Tips en venn

5 om dagen

1 av 5

» Gjelder 1 porsjon.

Les mer om daglige anbefalinger

Rødkål

Surkål eller rødkål er et naturlig følge til julens mange middager. I Danmark er det mer vanligere å servere rødkål enn det er her i Norge.

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: 20 - 40 min

Porsjoner: 4 | Skriv inn antall porsjoner du ønsker:

5 om dagen: 1 av 5

Ingredienser

  • 750 g rødkål
  • 2 stk eple (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 2 ½ dl kjøttkraft eller vann
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 ts sukker

Fremgangsmåte

Snitt kålen fint. Skjær epler i båter. Legg rødkål og epler lagvis med salt i en kjele. Tilsett kraften (evt. vann) og eddik.

Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom så kålen ikke svir seg i bunnen. Smak til med sukker.

Rør evt. inn litt ribbefett i rødkålen før servering. Smak også gjerne til med et par spiseskjeer solbærsirup.

Ved å bruke vanlig hodekål i stedet for rødkål og å tilsette et par ts karve, så får du surkål.

Surkål

Oppskrifter

  • Surkål

    Surkål

    Surkål er det selvskrevne tilbehøret til ribbe og annen julemat, og blir selvfølgelig best om du lager den selv fra bunnen av. Les mer

  • Kålrotstappe

    Kålrotstappe

    Kålrotstappe smaker svært godt til tradisjonsmat som pinnekjøtt, men prøv også gjerne til annet stekt og røkt kjøtt, sommer som vinter. Les mer

  • Waldorfsalat

    Waldorfsalat

    Waldorfsalat er det naturlige tilbehør til kalkun til jul eller nyttår eller på julens koldtbord. Men du kan også servere den f.eks. til stekt kyll... Les mer

  • Furulysalat

    Furulysalat

    Furulysalat er en type kålsalat med appelsin, svisker og hasselnøtter som passer godt til blant annet svin. Les mer

Filmer

Artikler