» Avansert søk
Tempura-stekt kinakål

Vanskelighetsgrad:

middels

under 20 min

Porsjoner: 4

DEL: | | Tips en venn

5 om dagen

1 av 5

» Gjelder 1 porsjon.

Les mer om daglige anbefalinger

Tempura-stekt kinakål

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: under 20 min

Porsjoner: 4 | Skriv inn antall porsjoner du ønsker:

5 om dagen: 1 av 5

Tempurarøre kjøpes i asiatiske butikker. Det er ferdigblandet mel som blandes ut med vann og brukes som frityrrøre. Disse rullene er gode som forrett eller som tilbehør til kylling, fisk og salater.

Ingredienser

  • 1 stk kinakål
  • 80 g tempura mix (mel for fritering)
  • 1 dl vann
  • 3 ss soyasaus
  • 3 dl olje
  • pepper

Fremgangsmåte

Beregn ca. 6 biter pr. porsjon

Tempurarøre kjøpes i asiatiske butikker. Det er ferdigblandet mel som blandes ut med vann og brukes som frityrrøre. Disse rullene er gode som forrett eller som tilbehør til kylling, fisk og salater.


Bruk det hvite på kålen og kutt den i størrelse 2 x 4 cm. Bland tempurarøren etter oppskrift på pakken, men bytt ut vann med 3 ss soya. Dypp kinakålen i tempurarøren og friter i olje på 180 grader C til de blir gyldne og sprø. Legg på kjøkkenpapir og server nystekt. Serveres det som egen rett, er det godt å ha en søt chilisaus ved siden av.

Oppskrifter

  • Nepe

    Marinér nepeskiver i soyasaus, lime, chili og litt sukker og bruk som tilbehør til kjøtt eller fisk

    + Se alle tips