» Avansert søk
Jordbær- og rabarbrasyltetøy

Vanskelighetsgrad:

middels

20 - 40 min

DEL: | | Tips en venn

Jordbær- og rabarbrasyltetøy

Friskt sommersyltetøy med jordbær og rabarbra - slik bestemor laget det, og som smaker like godt på en skive brød som til kakefyll eller til vafler.

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: 20 - 40 min

Porsjoner: 0 | Skriv inn antall porsjoner du ønsker:

5 om dagen: av 5

Ingredienser

  • 1 kurv jordbær
  • 500 g rabarbra
  • 1 stk vaniljestang (kan sløyfes)
  • 500 g sukker

Fremgangsmåte

Rens og skjær jordbær i to, rabarbraen i ca. 2 cm tykke skiver. Splitt opp vaniljestangen.

Legg jordbær, rabarbra og sukker lagvis i en kjele. Legg vaniljestangen mellom lagene. La kjelen stå på kjøkkenbenken en times tid så bær og rabarbra begynner å safte seg.

Kok opp, skru ned varmen og la syltetøyet småkoke til jordbær og rabarbra er mørt. Rør av og til så det ikke brenner seg i kjelebunnen.

Skum godt av, ta opp vaniljestangen og fyll syltetøyet på varme glass som skrues til med det samme.

Oppskrifter