» Avansert søk

Vannmelon

Varebeskrivelse

I vannmelon sitter kjernene i fruktkjøttet hvis den ikke er stenfri. Vannmelon kommer opprinnelig fra Afrika der den fortsatt vokser vilt. Den dyrkes i dag i flere av landene rundt Middelhavet. Vannmelon finnes i flere varianter, farger og fasonger. Mest vanlig er rund vannmelon med rødt fruktkjøtt, men det finnes også på det norske marked gul vannmelon. Det finnes nå vannmelon som er uten kjerner i fruktkjøttet. Dette er en meget populær variant hos forbrukere. Vannmelon er vanligvis på 3 - 4 kilo, men kan også forekomme meget større. Fruktkjøttet beskrives som sprøtt, svært saftig, mildt og litt syrlig.

Vannmelon er en sommervare og brukes ofte i retter som knyttes til sommer og varme. Den kan deles på flere måter enten i mindre båter eller i større båter som igjen skjæres i skiver. Den er en god tørsteslukker. Vannmelon er også velegnet kuttet i biter til sommersalat, naturell som en forfriskning eller som dessert alene eller i fruktsalat. Den kan også brukes til fruktbowler.

Rød vannmelon med steiner er rik på smak og stenene kan spises. Den er noe rimeligere i innkjøp enn varianter uten steiner.

Steinfri rød vannmelon er en nyere variant fremavlet på 90-tallet. Fast, frisk og sprø i konsistensen og rik på smak. God og leskende og lett å spise.

Steinfri gul vannmelon er fast, frisk og sprø i konsistensen. Lik den røde på smak. Sterk gul i fruktkjøttet.

» Gå til faktaark om Meloner

Oppskrifter

Filmer

  • Melon

    Del opp melon i ulike størrelser og biter og oppbevar litt kjølig. Melon blir kjøpt på impuls

    + Se alle tips

Artikler