» Avansert søk
Stjernepekere

Persillerot

Varebeskrivelse

Persillerot er i nær familie med persille, og er en meget gammel kulturplante som har sin opprinnelse ved Middelhavet, der den fortsatt vokser vilt. Persillerot er en hvit rot med lysebrune striper som ligner på en pastinakk, men er litt mindre. Både selve roten og gresset har en sterkere smak enn bladpersille. Smaken på selve persilleroten kan også minne mye om sellerirot. Om høsten selges persillerot i bunter med gresset på. Utover vinteren selges roten uten gress.

Bruksområde

Persillerot renses før bruk. Kutt av stilk og rotfeste og skrell med en potetskreller. Persillerot kan brukes i supper og gryter, smørdampet eller stekt som tilbehør til kjøttretter. Revet persillerot er godt som råkost, i salat sammen med eple og i wok. I supper og gryter kan også gresset brukes.

Egenskaper

Persillerot inneholder A- og C-vitaminer, jern og en del kalium.

Næringstabell

Næringsinnhold i 100 g spiselig matvare

Spiselig
del

91 %

Vann

84 g

KJ

195

Kcal

46

Protein

1.7 g

Karbo-
hydrat

7.3 g

Fett

0.3 g

Kvalitetskrav

Persillerot skal være ren, sunn, saftspent og fri for skadedyr. Roten skal være hel, velformet og uten forgreninger.

Oppskrifter

  • Betechips

    Betechips

    Her har vi laget chips av chioggiabeter - også kalt polkabeter pga. det fargede mønsteret som kan minne om polkagriser. Bruk samme fremgangsmåte om... Les mer

  • Honningbakte rotgrønnsaker med sitron og mynte

    Honningbakte rotgrønnsaker

    Honningbakte rotgrønnsaker er en enkel rett som smaker fortreffelig som tilbehør til kylling. Ingrediensene varieres ... Les mer

  • Jordskokksuppe

    Jordskokksuppe

    Jordskokksuppe har en pikant nøtteaktig smak som de fleste vil like. Rask å lage - sunn å spise. Les mer

  • Borscht - rødbetesuppe

    Borscht - rødbetesuppe

    Borscht er en suppe laget av rødbeter som er populær i mange øst- og sentral-europeiske land. Den originale Borscht - som vi har her - kommer oppri... Les mer

  • Flettet brokkolini med rødbetechips

    Flettet brokkolini med rødbetechips

    Hvorfor ikke flette grønnsaksstrimler? Her har vi brukt brokkolini- og gulrotstrimler, men du kan også flette strimle... Les mer

  • Pepperrot

    Pepperot er spennende nyrevet i rømme- og majonesdressinger. Spesielt godt til røkt og gravet fisk

    + Se alle tips