Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melken til 37 grader C. Rør gjæren ut i litt av melken.

    Tilsett salt, honning og olje. Rør inn linfrø, revet ost og grovrevne gulrøtter.

    Elt inn mel til en passe fast deig som knapt slipper bollen. Sett deigen til heving i ca 30 minutter. 

    Ta deigen opp på bakebordet og form til rundstykker som settes sammen i en langpanne med litt avstand imellom. Eller form til 2 brød.

    Etterhev i ca 30 minutter.

    Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og strø eventuelt over sesamfrø.

    Stek rundstykker ved 225 grader C midt i ovnen i ca 10 minutter og brød ved 200 grader C på nederste rille i ovnen i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.

    Gulrotrundstykker og gulrotbrød egner seg til frysing.

INGREDIENSER

  • 50 g gjær
  • 5 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 2 ss olje
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl revet hvitost
  • 2 stk revne gulrot
  • 800 g hvetemel

Fremgangsmåte

  • Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melken til 37 grader C. Rør gjæren ut i litt av melken.

    Tilsett salt, honning og olje. Rør inn linfrø, revet ost og grovrevne gulrøtter.

    Elt inn mel til en passe fast deig som knapt slipper bollen. Sett deigen til heving i ca 30 minutter. 

    Ta deigen opp på bakebordet og form til rundstykker som settes sammen i en langpanne med litt avstand imellom. Eller form til 2 brød.

    Etterhev i ca 30 minutter.

    Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og strø eventuelt over sesamfrø.

    Stek rundstykker ved 225 grader C midt i ovnen i ca 10 minutter og brød ved 200 grader C på nederste rille i ovnen i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.

    Gulrotrundstykker og gulrotbrød egner seg til frysing.