Hopp til innhold


INGREDIENSER

  • 4 stk pære
  • 2 ss sukker
  • 2 dl vann
  • 1 stk hel kanel
  • 2 stk stjerneanis
  • Kakerøre:
  • 175 g smør
  • 3 stk egg
  • dl sukker
  • dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts malt kardemomme

Fremgangsmåte

  • Skrell pærene og del dem i mindre biter.

    Ha pærebiter, sukker, vann og krydder i en kjele og kok pærene knapt møre. La pærene avkjøles i laken.

    Smelt smøret. Visp sukker og egg til eggedosis. Tilsett det smeltede smøret i eggedosisen og sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Rør alt forsiktig sammen og hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.

    Hell laken fra pærebitene, ta vare på laken. Legg pærebitene over kaken. Stek kaken ved 175°C i ca. 45 min.

    Avkjøl kaken i formen. Drypp litt av laken over kaken mens den avkjøles.

    Server kaken med vispet krem eller is til.