Konfektruter med jordbær på blomstrete duk

Konfektruter med jordbær

Lekre og smakfulle konfektkaker med bunn av marsipan, fyll med mascarpone og masse jordbær som pynt. Disse kan du enten lake som små ruter som her, eller som en hel kake.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 125 g marsipan
  • 50 g hvetemel
  • 2 egg
  • 1 g Topping:
  • 100 g mørk sjokolade, 52 % kakao
  • 1 g Krem:
  • 250 g mascarponeost eller kremost naturell
  • 2 ss melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • revet skall fra 1 sitron
  • 1 g Pynt:
  • 200 g jordbær

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt.

Riv marsipanen og bland inn i smørkremen. Tilsett mel og til slutt eggene - et om gangen. Rør godt mellom hvert egg.

Hell røren i en liten langpanne kledd med bakepapir og stek midt i ovnen ved 185°C i 30-35 minutter.

Etter steking drysses kaken med revet sjokolade. Smør sjokoladen utover kaken når den er smeltet. La kaken avkjøles helt i kjøleskap.

Visp kremosten myk sammen med melis, vaniljesukker og revet skall fra 1 vasket sitron.

Sprøyt kremen på kaken, del den opp i passe ruter med en spiss kniv og pynt med friske jordbær delt i skiver.

Legg til på Min side
Del på Facebook