» Avansert søk

Generelt om råkost

DEL: | | Tips en venn
Generelt om råkost

Her får du litt generell informasjon om råkost.

  • Råkost er kuttede eller revne grønnsaker
  • Man kan servere råkost av bare en sort grønnsaker eller en blanding av flere. Frukt kan gjerne brukes i en råkostblanding, eple f. eks smaker utmerket
  • Råkost bør helst tilberedes like før servering. Hvis ikke, bør den dekkes godt til. Dette for å bevare C-vitaminene
  • Råkost er sunt. Det inneholder mye C-vitaminer, andre vitaminer, mineral- og sporstoffer, naturlig fiber, karbohydrater og proteiner.
  • Råkost er deilig å starte et måltid med, eller å spise ved siden av kjøtt- og fiskeretter.
  • Gode råkostforslag kan f. eks være:

 

            1 del revne gulrøtter og 1 del revet eple. Litt presset sitronsaft over.

            1 del reven hodekål, 1 del revne gulrøtter og litt finstrimlet grønnkål. 
            Litt presset sitronsaft eller fransk dressing over.

            1 del reven hodekål, 1 del revne gulrøtter og 1 del reven kålrot. Litt presset appelsinsaft over.

            1 del reven rødkål, 1 del finkuttet appelsin.

            1 del reven kålrot, 1 del revet eple, litt tyttebær.

            1 del finrevet hodekål, 1 del finsnittet purre, 1 del revet eple. Evt. litt tyttebær.

 

  • Råkost er billig