Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Løken renses og skjæres i tynne ringer som surres sammen med selleri og gulrøtter i små treninger. Ha svak varme. Grønnsakene skal bli så vidt møre. Salaten smakes så til med salt, pepper, eddik og sukker. Dryss godt med klippet kruspersille over rett før servering. Denne salaten er deilig til både kjøtt- og fiskeretter. Den kan evt. være et alternativ til surkål.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 3 stk løk
  • 1 stk knollselleri (sellerirot)
  • 3 stk gulrot
  • 2 ss smør
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 ss eddik, 7 %
  • ½ ss sukker
  • ¼ bunt frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Løken renses og skjæres i tynne ringer som surres sammen med selleri og gulrøtter i små treninger. Ha svak varme. Grønnsakene skal bli så vidt møre. Salaten smakes så til med salt, pepper, eddik og sukker. Dryss godt med klippet kruspersille over rett før servering. Denne salaten er deilig til både kjøtt- og fiskeretter. Den kan evt. være et alternativ til surkål.