Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Knus sitrongresset.

    Kok opp kokosmelk, eplemost og buljong.

    Fres grønnsakstrimlene i olje i en kjele. Tilsett ingefær, chili og sitrongress.

    Hell på den varme kokosmelkblandingen.

    La suppen småkoke i 4-5 minutter.

    Tilsett hakket koriander mot slutten av koketiden.

    Smak til med salt og pepper.

    Fjern sitrongresset før servering.

    Server suppen varm evt. med godt brød til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 ss soyaolje
  • 1 stk sjalottløk i strimler
  • ½ stk purre i strimler
  • 2 stk gulrot i strimler
  • ½ stk rød paprika i strimler
  • 5 stk aromasopp i skiver
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket rød chili
  • 1 stk sitrongress
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ss hakket frisk koriander
  • 3 dl eplemost
  • 3 dl kokosmelk
  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 3 dråpe tabasco
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  • Knus sitrongresset.

    Kok opp kokosmelk, eplemost og buljong.

    Fres grønnsakstrimlene i olje i en kjele. Tilsett ingefær, chili og sitrongress.

    Hell på den varme kokosmelkblandingen.

    La suppen småkoke i 4-5 minutter.

    Tilsett hakket koriander mot slutten av koketiden.

    Smak til med salt og pepper.

    Fjern sitrongresset før servering.

    Server suppen varm evt. med godt brød til.