Gulrot- og gresskarsuppe

Gresskar passer veldig godt i supper, gjerne sammen med løk og gulrot, som her. Smak suppa til med masse friske urter. Med ferskt brød til blir det en nydelig enkel middag.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g gulrøtter
  • 1 løk
  • 500 g hokkaido gresskar - kun kjøtt
  • 4 ss olivenolje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 dl hvitvin eller eplemost
  • 1 dl matfløte (kan sløyfes)
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skrell gulrøtter og løk og del det i grove biter.
  3. Del gresskaret i to, og så i grove biter. Om du har halloween-gresskar kan du skrape ut mest mulig kjøtt. Spar på frøene - disse kan brukes.
  4. Skjær gresskarkjøttet i terninger.
  5. Ha gresskar, løk og gulrot på en bakeplate med bakepapir. Bland med olivenolje og krydder og stek i ovnen til det er mørt, ca. 20 minutter.
  6. Kok opp vann og buljongterning eller bruk den kraften du ønsker.
  7. Ha bakte grønnsaker i.
  8. Kok opp og mos med en stavmikser.
  9. Tilsett matfløte, litt flytende honning og en skvett med hvitvin.
  10. Kok opp igjen, og smak til. Synes du suppen er for tykk, kan du tilsette mer væske.
  11. Server suppa med et godt dryss av persille og gjerne ferskt brød.
I stedet for fløte kan du gjerne bruke laktosefri melk, soyamelk eller havremelk. Kokosmelk er også godt og gir suppa en litt mer eksotisk smak. Gresskarfrøene kan ristes og serveres som snacks eller som topping på suppa. Ristede gresskarkjerner lager du slik: https://www.frukt.no/oppskrifter/ristede-gresskarkjerner/
Legg til på Min side
Del på Facebook