Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok opp buljong og melk.

    Skrell jordskokkene og skjær dem i biter.

    Kok jordskokkbitene i melkekraften til de er møre og mos med en stavmikser, e.l. Kok opp igjen.

    Skrell persilleroten og skjær den i strimler. Sprøstek strimlene i olje i en varm panne.

    Skjær purren i strimler eller ringer og skyll dem godt.

    Ha purre i suppen rett før servering.

    Server persillerotchips ved siden av.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakkraft
  • 5 dl melk
  • 400 g jordskokk (ca. 6 stk.)
  • ½ stk purre
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk persillerot
  • 1 ss valnøttolje

Fremgangsmåte

  • Kok opp buljong og melk.

    Skrell jordskokkene og skjær dem i biter.

    Kok jordskokkbitene i melkekraften til de er møre og mos med en stavmikser, e.l. Kok opp igjen.

    Skrell persilleroten og skjær den i strimler. Sprøstek strimlene i olje i en varm panne.

    Skjær purren i strimler eller ringer og skyll dem godt.

    Ha purre i suppen rett før servering.

    Server persillerotchips ved siden av.