Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Varm olje i en kjele og tilsett løkringer og spisskummin. La det surre i 3-4 minutter.

    Tilsett søtpotetterningene og hell over buljong/kraft.

    Kok til søtpotetterningene er møre, 15-20 minutter.

    Mos suppen med en stavikser, e.l. og tilsett yoghurt. Smak til med timian.

    Skjær gjerne de ristede brødskivene ut i fine figurer (pepperkakeformer er fine å bruke) eller bare i terninger.

    Server suppen med brødfigurer eller terninger ved siden av eller i suppen.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 3 stk søtpotet skrelt og i grove terninger
  • 2 ss rapsolje
  • 1 stk løk i ringer
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakkraft
  • 2 ts hakket frisk timian
  • 1 dl matyoghurt
  • 4 skive ristet brød

Fremgangsmåte

  • Varm olje i en kjele og tilsett løkringer og spisskummin. La det surre i 3-4 minutter.

    Tilsett søtpotetterningene og hell over buljong/kraft.

    Kok til søtpotetterningene er møre, 15-20 minutter.

    Mos suppen med en stavikser, e.l. og tilsett yoghurt. Smak til med timian.

    Skjær gjerne de ristede brødskivene ut i fine figurer (pepperkakeformer er fine å bruke) eller bare i terninger.

    Server suppen med brødfigurer eller terninger ved siden av eller i suppen.

Spennende retter med søtpotet Se alle (16)