Hopp til innhold


INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 kg appelsin
  • 2 stk sitron
  • 1 l vann
  • 1 stk vaniljestang
  • kg sukker

Fremgangsmåte

  • Om du ønsker kan du bytte ut vaniljestang med kanelstang.

     

    Børst og vask appelsinene og sitronene veldig godt.  Får du tak i bitre appelsiner, så er det fint. Skjær appelsinene og sitronene i to på langs og så i to på langs en gang til. Skjær frukten i tynne skiver på tvers. Ta vare på steinene og legg dem i en gaspose.

     

    Ha alt i en stor kjele og hell på vann. Legg i snittet vaniljestang. La alt koke under lokk ca. 1 time.


    Ta marmeladen over på rengjorte glass eller krukker. Oppbevar mørkt og kjølig.