Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell og del opp løken og stek dem i en kjele med litt smør til den er blank.

    Ha i vann, gulrotskiver og appelsinjuice og kok alt sammen til det er mørt.

    Sil deretter fra væsken.

    Mos de varme gulrotskivene med smør og fløte og avkjøl litt før eggene og det øvrige blandes godt inn.

    Kle en ildfast form eller brødform med bakepapir og ha gulrotmassen oppi. Legg på et "lokk" med créme fraîche som jevnes lett ut med en slikkepott.

    Stekes i vannbad på 180°C i ca. 45 minutter. Prøv med en kniv om massen har stivnet.

    Avkjøles i formen før den løftes ut med papiret.

    Skjær pateen opp i biter og pynt evt. med litt revne gulrøtter.

    Pateen kan også lages og serveres rett fra formen.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 3 stk sjalottløk
  • ½ ss smør
  • ½ kg gulrot i skiver
  • 3 dl appelsinjuice
  • 4 stk egg
  • 1 ss smør
  • 1 dl kremfløte
  • salt og pepper
  • evt. litt sukker
  • ¼ ts malt muskat
  • 2 dl lett crème fraîche

Fremgangsmåte

  • Skrell og del opp løken og stek dem i en kjele med litt smør til den er blank.

    Ha i vann, gulrotskiver og appelsinjuice og kok alt sammen til det er mørt.

    Sil deretter fra væsken.

    Mos de varme gulrotskivene med smør og fløte og avkjøl litt før eggene og det øvrige blandes godt inn.

    Kle en ildfast form eller brødform med bakepapir og ha gulrotmassen oppi. Legg på et "lokk" med créme fraîche som jevnes lett ut med en slikkepott.

    Stekes i vannbad på 180°C i ca. 45 minutter. Prøv med en kniv om massen har stivnet.

    Avkjøles i formen før den løftes ut med papiret.

    Skjær pateen opp i biter og pynt evt. med litt revne gulrøtter.

    Pateen kan også lages og serveres rett fra formen.