Aroma

Aroma kommer opprinnelig fra Sverige og har i løpet av få år blitt den viktigste eplesorten i Norge. Aroma er velegnet både som spiseeple og til matretter og har god lagringsevne

Som navnet sier, er Aroma et aromatisk eple med nydelig smak. Eplet har en mørk rød farge som dekker nesten hele frukten. Fruktkjøttet er middels fast og saftig. 

Oppbevaring

Epler holder seg best ved oppbevaring i kjøleskap, men smaken kommer best fram når eplene har romtemperatur.

Sesong

Sesongen for Rød Aroma starter i august. Tidigere har sesongen vart ut i november, men med den nye ULO teknologien kan vi nå nye Rød Aroma til jul og utover vinteren.

 

Næringstabell

Næringsinnhold i 100 gram spiselig matvare
Spiselig del
91 %
Vann
86 g
Kilojoule
199 KJ
Kilokalorier
47 Kcal
Protein
0,3 g
Karbohydrat
10 g
Fett
0,1 g
Norsk
Epler
Latin
Malus domestica
Engelsk
Apple
Tysk
Apfel
Fransk
Pomme
Spansk
Manzana
Italiensk
Mela