Eple- og potetgrateng

Å lage en grateng til middag, gjør seg selv i ovnen. Mens dere venter, kan dere gjøre andre ting. I en grateng kan du bruke nesten hva det måtte være. Gårsdagens rester for eksempel.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g melen poteter
  • 3 epler
  • 1 løk
  • 2 ss smør
  • salt og pepper etter smak
  • 2,5 dl matfløte
  • 3 dl reven jarlsberg

Fremgangsmåte

Still stekeovnen på 200 °C. Skrell potetene og skjær dem i skiver. Vask eplene og skrell dem, skjær i båter. Skrell løk og del i halve ringer. Smør en ildfast form og fordel poteter, epler og løk lagvis i formen. Dryss salt og pepper mellom lagene.

Hell over matfløte og dryss over reven jarlsbergost.

Stek på nederste rille i ovnen, ca. 40 minutter.

Server rykende varm med tilbehør som noen skinkeskiver - evt. røkte pølser, grønn salat og frisk frukt/bær.

Legg til på Min side
Del på Facebook