Gresskarsuppe laget av Tiger cross-gresskar

Gresskarsuppe med gresskarpesto

I gresskarsuppen har vi brukt tiger cross gresskar. Det er et veldig godt matgresskar som er fint å bruke i varme retter. En slik gresskarsuppe kan smakes til med forskjelllige krydder. Prøv deg gjerne frem og lag din egen vri.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Del gresskaret i to. Til 1 liter suppe trenger du ca. 500 g gresskar.
  2. Skrell gresskaret og skrap ut kjernene. Rens og skyll kjernene. Disse tar du vare på for å lage pesto.
  3. Skjær gresskarkjøttet i biter og legg dem i en ildfast form.
  4. Del chili i to og fjern frøene. Bruk gjerne engangshansker.
  5. Legg chilien i formen sammen med knust hvitløk og skiver av lime.
  6. Bak i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter til gresskaret er mørt.
  7. Fjern limeskivene. Ha resten av ingrediensene i kokende buljong og mos med en stavmikser.
  8. Smak til med matfløte og cayennepepper.
  9. Server med pesto laget av gresskarkjerner og ristede gresskarkjerner.
Legg til på Min side
Del på Facebook