Oppskriftsbilde av vafler med gresskar servert på fat med pyntegresskar i bakgrunnen.

Gresskarvafler

Nystekte vafler er alltid godt, og her har vi laget vaflene med sammalt hvetemel og revet, saftig gresskar. Kjempegodt med ost eller syltetøy på.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2,5 dl revet gresskar
  • 2,5 dl sammalt hvete, fin
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt muskat
  • 4 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ss brunt sukker
  • 5 dl lettmelk

Fremgangsmåte

Skrell og rens gresskar og riv gresskarkjøttet på et rivjern.

Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til røren er jevn og fin. La røren stå og svelle 15-20 minutter. Røren skal være ganske tykk.

Stek vaflene i smurt vaffeljern, og legg på rist til avkjøling.

Gresskarvaflene smaker ekstra godt nystekte med geitost eller syltetøy på. Cottage cheese og friske bær er også godt til.

Legg til på Min side
Del på Facebook