Et glass med granité på mørk bakgrunn

Gul granité med appelsin og rosmarin

En granité er en slush-lignende sorbet som ofte serveres på restauranter som en hvilerett mellom rettene. Men den kan veldig gjerne også serveres som en forfriskende dessert.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Kok sukkerlake av vann og sukker. La rosmarinstilken koke litt med slik at den setter litt smak på laken. Avkjøl sukkerlaken og fjern rosmarinstilken.

Rens og skjær frukt og grønt i biter og press det til juice i en juicemaskin.

Smak juicen til med sukkerlake, og hell det i en vid form. Sett formen i fryseren.

Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.

Fortsett å gjøre dette hver halve time til alt har frosset. Bruk gjerne alarm, så du ikke glemmer tiden.

Ved servering: La graniteen stå ca. 20 minutter på kjøkkenbenken før du legger noen skjeer av den i kalde serveringsglass.

Pynt f.eks. med litt revet appelsinskall.

Server straks.

Tips: Har du ikke en juicemaskin, så kan du bruke en blender. Graniteen vil da få en litt annen konsistens, men som er like god.

Legg til på Min side
Del på Facebook