Lasagne med kål

Kålblader passer fint å bruke i lasagne i stedet for pastaplater. Sausen kan du lage helt vegetarisk med brune bønner eller linser. Det velger du selv.
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Forvell det halve kålhodet i to minutter. Avkjøl litt. Løsne kålbladene fra hverandre (det er enkelt når det er kokt litt). Tørk bladene.
  2. Stek løk, hvitløk og sopp i en dyp panne.
  3. Ha i kjøttdeig og stek videre til alt har fått litt farge. Kjøttdeig kan erstattes av en pakke brune bønner evt. linser om du ønsker en kjøttfri variant.
  4. Ha i en boks med flådde tomater.
  5. Kok opp og smak til.
  6. La sausen putre noen minutter. Om den er for tykk så tilsett litt vann.
  7. Bland creme fraiche og nesten all osten til en hvit saus. Spar litt ost til toppen.
  8. Finn fram en ildfast form. Ha litt av tomatsausen i bunnen. Legg deretter tett i tett med kålblader, kjøttsaus og hvit saus lagvis i formen. Gjenta til formen nesten er helt full.
  9. Avslutt med hvit saus og ha resten av osten på toppen.
  10. Stekes i ovn ved 180°C i ca. 40 minutter.
  11. La lasagnen stå og hvile ca. 10 min. før servering så den får satt seg.
  12. Ha de hakkede urtene på toppen.
  13. Server en deilig grønn salat til.
Grønnsaker som gulrot, sellerirot og stilkselleri passer også godt i en slik saus.
Legg til på Min side
Del på Facebook