Potetsuppe med krutonger

Poteter egner seg godt i supper. Prøv denne fløyelsmyke suppen med smak av potet og purre. Topp suppen med sprøstekte brødkrutonger rett før servering.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Vask og skrell poteter, løk og purre og kok i vann til det er mørt. Sil av kraften fra grønnsakene. Ta vare på noe av kraften til å spe suppen med.

Poteter og løk tas over i en blender (eller bruk stavmikser) og kjøres med fløte, smør og grønnsakkraft til suppen får en fin og fløyelsaktig konsistens. Smak suppen til med finrevet pepperrot, salt og nykvernet pepper.

Skjær brødet i små terninger til krutonger og sprøstek det i panne. Om du ønsker kan du sprøsteke litt baconterninger sammen med krutongene. Dryss over suppen like før servering. Et lite kruspersilledryss gjør seg også godt.

Server gjerne godt brød og smør til.

Legg til på Min side
Del på Facebook