Et pluss for alt du gjør

5 om dagen er et av de viktigste kostrådene. 5 om dagen er anbefalt fordi forskning viser at frukt, bær og grønnsaker er et pluss for helsen vår. Det å spise 5 om dagen er noe av det smarteste vi kan gjøre for å ha en frisk og velfungerende kropp. Og det trenger ikke være så vanskelig.

Det å spise litt mer er en god start mot 5 om dagen. Du behøver ikke å legge om kostholdet fullstendig, det holder å legge til noe. Noe grønt, en frukt eller noen bær til hvert måltid gir fort 5 om dagen. Det er et pluss for helsa, et pluss energinivået, et pluss for matgleden, og så mye, mye mer. Vi spiser jo ikke mat kun for å ta vare på helse og kropp, mat er også sosiale settinger, kos og hygge. Frukt, grønt og bær setter farge og smak til maten, og kan gjøre et hverdagslig måltid til en liten fest.

Det er enkelt og godt å spise fargerik mat. Det gir energi til resten av dagen, konsentrasjon til leksene, energi til fotballtreningen og matglede på tallerkenen. Rett og slett et pluss for alt du spiser og alt du gjør.