Et pluss for fredagskosen

Fredag og lørdag er kosedager i mange hjem. Men hva er kos? Og må vi kose oss bare med sjokolade og chips?

På fredag kan man kjenne seg sliten etter en lang uke på jobb eller skole. Da ønsker vi å kose oss litt ekstra når helgen endelig er kommet. Mange assosierer kos med chips, smågodt og sjokolade, og det er selvfølgelig lov av og til - men kos kan være så mye mer. Sannsynligvis har du noe gøy på planen i helgen, da er det greit med kos som også gir deg riktig energi til gøy og morro. Prøv selv - vi garanterer at disse tipsene er et pluss for fredagskosen, og resten av helgen.

Tips for fargerik helgekos

Lag et fruktfat og ha ved siden av chipsen. Det setter farge på fredagskvelden, og smaker godt for hele familien.

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no/fotograf Synøve Dreyer

Grønnsaker med dip smaker supergodt. Gulrøtter, paprika- og agurkstaver, sukkererter og blomkålbuketter er gode alternativer. Lag din egen tzatziki, eller bruk kesam med krydder i.

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Marte Garmann

Skjær frukt i biter og sett frem friske bær. Smelt sjokolade og dypp bitene. La sjokoladen stivne, og server. Frukt, bær og sjokolade er en uslåelig kombinasjon og tar helgekosen til nye høyder. Så godt!

Fryste druer er vår favoritt om dagen. Smaker søtt, friskt og godt. Skyll dem godt, og legg i fryseren i minimum 4 timer - så er de klare til å nytes. 

Har du noen pluss for fredagskosen? Del de med oss på vår facebookside.