Hopp til innhold

 

1: Gode nøtter

Nøtter er godt som juleknask. Særlig hasselnøtter og valnøtter smaker av jul, spesielt hvis du knekker dem selv. Dessverre kan ikke mosjonen du får fra å bruke nøtteknekkeren måle seg med kaloriene i nøttene, så pass på å ikke spise for mange.

 

2: Lystige epler

Epler passer like godt i salaten som på fruktfatet. Prøv også å bruke dem til dekorasjoner - det ser flott ut. Røde epler egner seg spesielt på grunn av fargen i salater, desserter og bakverk.

 

3: Saftige appelsiner

Appelsiner gir en frisk og saftig piff til både konfektfat, salater og desserter. Når du serverer dem som snacks er det en god idé å skjære dem i mindre stykker – da blir det spist dobbelt så mange.

 

4: Forførende dadler

Dadler kan gjerne spises rett fra pakken eller du kan la dem ligge ved siden av småkaker og konfekt på julefatet. De smaker også fortreffelig i salat.

 

5: Spenstig rødkål

Julekål kan være mer enn surkål og rødkål. Prøv å skjære rå rødkål opp og bland den med oppskårede terninger av appelsin, eple, løkringer og hakkede valnøttskjerner. Appelsinsaft passer godt som dressing.

 

6: Fyrig grønnkål

Grønnkål kan også spises rå. Hakk grønnkålen fint, gjerne i en food processor, og bland den med epler og dadler kuttet opp i små terninger. Appelsinsaft med litt honning er en glimrende dressing som holder eplene friske og fine.