Hopp til innhold

En lukket fagjury har hatt jobben med å ta ut 6 finalelag og et reservelag. Det var mye å velge i. 13 lag sendte inn sin konkurransemeny innen fristen som var i slutten av november. Kvaliteten på innsendte bidrag er det ikke noe å si på.

Disse lagene, 2 faglærte kokker på hvert lag, er tatt ut til å konkurrere:

 

  • Nina Kristoffersen, Statholdergaarden
  • Joachim Lindgren, Statholdergaarden

 

  • Daniel Rosvold, Soria Moria hotel og konferansesenter
  • Johannes Fløtlien Barli, Soria Moria hotel og konferansesenter

 

  • Jørgen Andre Ravneberg, SentralenMat AS
  • Erlend Soltvedt, SentralenMat AS      

                      

  • Frida Netland Berge, Kulinarisk akademi
  • Hanne Nielsen, Strand restaurant

 

  • Odd Ivar Haglund, Brasserie Fengselet, Hønefoss
  • Dainis Sudniks, Brasserie Fengselet, Hønefoss

 

  • André Larsen, Thon Hotel Lofoten
  • Espen Ramnestedt, Restaurant Smak, Tromsø

 

Reservelag:             

  • Tor Ivar Berg, Gastro Catering, Oslo
  • Steven Man Cheung, Gastro Catering, Oslo

 

Oppgaven for Årets grønne kokk 2017:

Oppgaven er å lage en 4-retters meny for 12 personer. Konkurransetiden er 3 timer. Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektoren og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Egg og melk kan inngå. Varene som er nevnt under skal inngå, utover det står de fritt til å velge fra den grønne sektoren:

 

Rett 1. Suppe. Kål og eple skal inngå.

Rett 2.  Hovedrett. Beter skal inngå.

Rett 3.  Street food. Poteter og løk skal inngå, og skal spises håndholdt.

Rett 4. Dessert. Fennikel og sjokolade skal inngå.

 

Hovedmålet med konkurransen er å sette fokus på de grønne råvarene, inspirere til økt bruk av frukt og grønt og spre nye, spennende og fargerike ideer til storhusholdningsbransjen.

Kokkekonkurransen Årets grønne kokk 2017 arrangeres 10. februar på SMAK 2017. Det er 7. gang konkurransen avvikles.

 

Opplysningskontoret for frukt og grønt og Kokkenes Mesterlaug, Oslo står bak konkurransen sammen med BAMA Storkjøkken, Engrosfrukt, Sportex, Figgjo og messen SMAK 2017.

Kontaktperson Toril Gulbrandsen toril@frukt.no

 

Bildetekst: Vinnere av Årets grønne kokk 2014: Are Nordtvedt, Onda Restaurant Oslo og Tore Saegrov, Quality Hotel Leangkollen.