Hopp til innhold

Frukt.no i klasserommet

På frukt.no finnes det over 150 filmer - både filmer om hvordan frukt og grønnsaker blir produsert, filmer om råvarene og filmer om hvordan man bruker disse råvarene i matlagingen. Alle disse filmene er populære å bruke i undervisningen.

Gå til filmene våre her.

I frukt.no sitt råvareleksikon er det informasjon om over 300 frukt, bær, grønnsaker, poteter, sopp, urter og nøtter. Her kan man slå opp informasjon om egenskaper, bruksområder, norsk sesong og næringsinnhold.

Gå til råvareleksikonet her

Skolefrukt.no i klasserommet

Alle grunnskoler kan delta i abonnementsordningen Skolefrukt. I tråd med Helsedirektoratets kostråd er formålet med Skolefrukt å stimulere elevene til å spise mer frukt og grønt.

Les mer om abonnementsordningen Skolefrukt her

Fra jord til bord

"Fra jord til bord" er skolefrukt sitt undervisningsmateriell basert på å nå kompetansemålet "fortelle om en utvalgt råvare og hvordan den inngår i matvaresystemet - fra produksjon til forbruker.

Konseptet består av filmer, plakater, oppgavehefter og frøposer, slik at elevene kan dyrke sine egne tomater.

Les mer om "Fra jord til bord" her

Matpakke

Det er skolestart, og matpakke er igjen et tema etter en lang sommerferie. Ikke glem oppkuttet frukt og grønt - det hører med i en hver matpakke. Når frukt og grønt er lett tilgjengelig, er det lett å spise mer. Og det er jo en fin vane - hele året.

Bli inspirert til spreke og fargeglade matpakker som kanskje ikke ligger igjen i sekken etter skoletid.

Les mer om matpakker her