Hopp til innhold

Mange elsker å ta med pinnebrød på tur. Det er raskt og enkelt å lage, samtidig som det er koselig å grille på bålet eller over grillen. (NB. Det er forbudt å tenne bål mellom 15.4. - 15.9). Hvis du tilsetter noen friske krydderurter som timian eller basilikum får du raskt noe som kan minne litt om italiensk grissini. Du kan også eksperimentere utover det og ha litt hjemmelaget rød eller grønn pesto i deigen, eller tilsette hakket løk. Mange velger å surre pinnebrødene rundt pølse på tur, men vi kan gå god for at asparges tyllet inn i deigen smaker vel så godt.

 

Hvis du har mulighet, så er en wokpanne eller annen jernpanne ypperlig å ha med på tur. Her har vi kuttet opp litt blomkål, brokkoli, asparges, squash og paprika som vi har stekt med litt olje i pannen, for deretter å ha det i tortillalomper med litt grønn pesto. Mmm!

På fine og late feriedager passer det perfekt med piknik på stranden eller i parken. Sandwichen vår består av godt brød, grønn salat, avokado, finhakket rødløk og rød paprika. Putt litt oppkuttede grønnsaker i sekken også.

Har du noen fine krukker i plast med lokk hjemme? Disse passer perfekt til å ha salat i og ta med på tur. Her har vi tatt dressing i bunn først og deretter fylt på med cherrytomater, agurk, litt finhakket rødløk, gul og oransje paprika, grønn salatblanding og radicchio rosso.

Suppe på termos er kjempefin turmat. Lag ferdig din egen favorittsuppe og hell den over på termos og ta med i sekken eller i piknikkurven. Litt godt brød til, og friluftsmiddagen er i boks.