Hopp til innhold

Hva er NM i lunsj?

Konkurransen lanseres 21. november på www.nmilunsj.no. Her kan elevene registrere seg og skape sin egen meny og eget konsept. Skolene vil få en startkapital som kan brukes til råvarer, rekvisitter til kantinen eller andre relevante formål. I løpet av fire uker skal konseptet utarbeides, presenteres og markedsføres, og til slutt gjennomføres på skolen. En profesjonell jury vil kåre fire elevgrupper som får presentere sitt lunsjkonsept under en TV-sendt finale på Måltidets hus i Stavanger, 20. januar 2017. Vinnerlaget får med seg 100 000 kroner som skal brukes på skolens spisemiljø.

Vil skape engasjement rundt skolelunsjen

NM i lunsj arrangeres for å finne elevene som best klarer å skape engasjement rundt skolelunsjen gjennom å lage sitt helt eget lunsjkonsept. Ved å delta kan skolene sette fokus på skolematen på en kreativ og morsom måte for elevene. Her får de bruke fantasi, digitale ferdigheter og kunnskap fra fag som mat og helse, kunst og håndverk og arbeidslivsfag. Konkurransen kan også inngå direkte i undervisningen da opplegget dekker kompetansemål i flere fag.

Det er Helsedirektoratet, Sjømatrådet og opplysningskontorene i landbruket som står bak prosjektet. Formålet med konkurransen er å skape engasjement og etterspørsel etter gode rammer for skolemåltidet, og samtidig gi innsikt i hva elevene selv mener et godt skolemåltid innebærer.

Ønsker du å vite mer?

Ta kontakt med prosjektleder Hedda Refsum på hedda.refsum@helsedirektoratet.no eller gå inn på www.nmilunsj.no.