Sommer med Eirik Lyssand

Dum dip!

Denne funker med rømme, creme fraiche eller yoghurt. Man tager hva man haver.

Jeg brukte og blanda:

⅓ boks Rømme
2 ss majones
1 ts gurkemeie
2 ts paprikapulver
1 ts hvitløkspulver
1 ss hakket basilikum (kan fint bruke persille, gressløk eller noe annet moro)
Litten skvis sitron
Salt and peppa

Ikke lukk øya og server.
Smak underveis. Da kan du justere med mer/mindre av ting.

Kutt opp no norske grønnsaker. For eksempel:
Rediker
Blomkål
Agurk
Spisskål
Tomater

Grillet nykål med sitron-chilismør

1 norsk nykål

200g kaldt smør
1 sitron skall og saften
2-3 medium chili
Pepper
(Salt hvis du har usaltet smør)

Tyrkisk/gresk/naturell yoghurt eller rømme
Gressløk eller persille
Chiliflak
Olivenolje

Pitabrød

Fremgangsmåte:

Pisk smøret mykt med håndvisp, miksmaster eller rein muskelkraft hvis du er den typen.

Ha i saften og revet skall fra sitronen.
Pisk til hvit.

Ha i finhakka chili. Smak til med pepper og eventuelt salt.

Pensle olivenolje på nykålen og grill over kull. Ikke vær redd for å la noen deler se litt brent ut. Smaker ikke brent. Grill den gjerne litt under lokk også, vekk fra flammene. Evt bak de litt i ovnen. Dette er for å gjennomsteke de. Absolutt ikke en nødvendighet. De smaker nydelig og crunchy bare på grillen.

Ha yoghurt/rømme på et fat. Legg på den grilla nykålen.
Topp med smøret, urter, chiliflak og litt olivenolje.

God middag!

Legg nykål på grillen