Hopp til innhold

– Totalbildet av stasjonens konsept, i tillegg til bredt utvalg, god smak og pris, gjør at Circle K Økern tar tittelen som Norgesmester i årets konkurranse, sa kokk Mona Halvorsen under kåringen. Hun har sittet i juryen sammen med ekspert på kundeopplevelse, Anders Åmot, ernæringsfaglig rådgiver hos OFG, Cathrine Øverås Frisvold, og juryformann og direktør i OFG, Guttorm Rebnes.

Stor oppslutning og ivrige deltakere

Prisutdelingen fant sted under Matstreif, fredag 22. september 2017. Norges største nasjonale matfestival ble et naturlig sted å kåre en norgesmester blant de mange deltakerne i årets konkurranse.

-        Oppslutningen rundt årets NM i sunn fastfood har vært fantastisk, med hele 90 påmeldte deltakere. Dette er ny rekord, og vitner om engasjerte drivere rundt om i hele landet, sa prosjektleder Toril Gulbrandsen.

Deltakelsen var stor både hos kjedene og hos de enkeltstående aktørene, men spesielt Shellkjeden fikk honnør for engasjementet de har vist i konkurransen.

-        Vi må berømme Shell for deres engasjement i årets konkurranse. Svært mange lokale Shellstasjoner har deltatt, og det er tydelig at Shell har stolte medarbeidere som hver dag jobber for å tilby kundene sunnere alternativer, sa Mona Halvorsen.

Sunnere alternativer skal friste kundene

Det er en trend i dag at vi ønsker å spise sunt, også når vi er utenfor hjemmet. Likevel er det ikke alltid så enkelt, og vi vet at mange oppfatter fastfood som noe negativt. Årets finalister viser at det behøver det ikke å være.

-        Vi verken kan eller bør tvinge forbrukere til å spise sunnere. Det fungerer dårlig på lang sikt. Derfor er det gledelig å se at KBS-bransjen gir oss stadig flere grønne og fristende alternativer innenfor fastfood-segmentet som kundene velger fordi det smaker godt, sa ernæringsfaglig rådgiver i OFG, Cathrine Øverås Frisvold. Prosjektleder Toril Gulbrandsen er helt enig. – Circle K Økern gjør det enkelt å velge sunt!

Det var assisterende daglig leder Trine Isaksen og matansvarlig Martine Kopacikova som mottok prisen på vegne av Circle K Økern. Circle K lanserte før sommeren sitt nye konsept der baguetter, salater og meksikanske retter tilberedes og serveres på utvalgte stasjoner. Juryen ga Circle K Økern skryt for en innbydende disk der salater og andre grønne alternativer får like god synlighet som pølser og burgere, og delikate og smakfulle salater som stiller sulten og gjør godt for kroppen.

-        Dette er så gøy! Vi har stått på og jobbet knallhardt for å få dette til. Vi spiser masse av disse salatene når vi er på jobb, nettopp fordi det er både godt, enkelt og sunt, sa Trine Isaksen da vinneren var annonsert.

Den Oslobaserte foodtrucken Helt Riktig AS tok 2. plass med sin Big Juicy Chicken, en sandwich som blant annet inneholder grovt surdeigsbrød, kylling og hjemmelaget coleslaw.

Shell Heiane Bilistsenter som tok årets 3. plass med sitt matpakkekonsept, med grovt brød og pålegg som smøres lokalt på stasjonene.

En viktig konkurranse for alle parter

Juryformann og direktør i OFG, Guttorm Rebnes, påpekte viktigheten av konkurransen og hvorfor serveringsstedene bør fortsette å delta i årene som kommer.

-        Det er et konkurransefortrinn å servere grønne alternativer da en stadig større kundegruppe ønsker å spise sunn mat i farta. OFG vil fortsette å arrangere NM i sunn fastfood for å holde dette engasjementet oppe, sier Rebnes avslutningsvis.

 

Årets åtte finalister:

  • Bilbjørn AS
  • Circle K Økern
  • Fauske Bilistsenter (Shell)
  • Heiane Bilistsenter (Shell)
  • Helt Riktig AS
  • Jøndal Gårdsbakeri AS
  • Patricias Gatekjøkken
  • Tveiten Bilistsenter (Shell)

 

På bildet, fra venstre foran: Dat Hai Tran fra Helt Riktig AS, Martine Kopacikova og Trine Isaksen fra Circle K Økern, Birgit Naustvåg og Randi Brodahl fra Shell Heiane bilistsenter. Bak: Juryformann og direktør i OFG (Opplysningskontoret for frukt og grønt), Guttorm Rebnes, og kokk og jurymedlem, Mona Halvorsen.