Hopp til innhold

Rikeåsen barnehage er en 5 om dagen-barnehage som har lagt inn rapport og derfor er de med i trekningen av en fruktfest. Prosjektleder i 5 om dagen-barnehage arrangerte festen; Dette er kjempeartig. Flott å se hvordan barna nesten hiver seg over frukt- og grønnsaksbordet. De er så vitebegjærlige, og mange kan masse. De sang Grønnsaksspisevisa for full hals, og det er ingen tvil om at de vet at det er smart å spise masse grønnsaker og frukt.

- Dette var en flott premie sier daglig leder Kaia Brækken. - Her i Rikeåsen Barnehage er vi opptatte av hva som serveres. Vi har stor glede av å være en 5 om dagen-barnehage. Materiellet og kompetansehevingskurset har gitt oss inspirasjon i vårt arbeid med fokus på kostholdet, forteller hun.

 

Fokus

Besøket var stor stas for barna. De fikk smake og lukte på mange forskjellige frukt og grønnsaker. De koste seg og kom med sine kommentarer og forklaringer.

Alva synes fennikel luktet som pastill. Flere var enige om at timian luktet som pizza. Denne har vi hatt til jul, er mange enige om da de så kålroten, som for anledningen var laget til figurer med peppekakeformer. Agurkslangen falt også i smak, akkurat som kjærlighetsfrukten. Mango er det beste jeg vet, kunne Uma fortelle.

Fokus

Alle 5 om dagen-barnehager oppfordres til å legge inn en rapport om hvordan frukt- og grøntsatsingen går. Neste gang kan det bli din barnehage som vinner, så husk å legge inn rapport.

 

Les mer om 5 om dagen-barnehage.