Hopp til innhold

De fleste barn synes det er spennende å kle seg ut og Halloween er jo en fin anledningen for dette. Halloween feires alltid 31. oktober og er en amerikansk tradisjon som stadig flere feirer også her i Norge. Det er mye morsomt man kan finne på for å feire Halloween i barnehagen og her gir vi deg noen tips til mat man kan lage og leker man kan arrangere.

Skummelt gode oppskrifter

Gresskar har en mild smak som i mange tilfeller kan erstatte gulrot. Den egner seg godt i kaker, supper og pureer. Her finner du et utvalg oppskrifter som passer bra å lage i større kvanta:

Gresskar-vafler

Gresskarkake

Gulrot- og gresskarsuppe

Sprø gresskarchips

Gresskarkjernene kan også spises. Rist dem og spis dem som snacks eller ha dem i salater, frokostblandinger og gjærbakst. 

Spøkelsespoteter

Pyntetips:

Lag ansikt på klementiner. Det blir fin pynt og sunn Halloween-godteri.

Hvis dere skrelles klementinene kan dere lage mine-"greekar" som passer fint sammen med banan-spøkelser. Se bilder øverst.

Halloween-aktiviteter

Lag gresskarlykt

Det er spennende for barna å lære hvordan å lage gresskarlykt. Ikke er det spesielt vanskelig heller. Her ser du hvordan.

Lær barna om gresskar

Det er mye morsomt man kan lære barna om gresskar; historien bak Halloween, når de dyrkes, hvor store de kan bli og de ulike typene som finnes. 

Epleleken

Et visst antall epler henges opp i en snor i passende høyde. Barna skal spise opp hele eplet uten å berøre det med hendene.

Hva er det jeg kjenner på?

Et barn av gangen får bind for øynene. En voksen legger fram en del matvarer eller Halloween-ting, som f.eks. edderkopper og mus av plast, på et bord. Barnet som har bind for øynene skal gjette hva hun/han tar på.

Huske ting-leken

Ta et brett og sett forskjellige morsomme Halloween-ting på det. Antall ting kan variere fra noen ganske få til mange utifra alder på barna. Legg et håndkle over tingene og bær brettet inn til barna. Brett håndkleet til side og la barna se på tingene i et halvt minutt. Deretter dekker du tingene med håndkleet igjen og bærer brettet ut. Så er det om å gjøre å huske flest ting.

Sett hale på katten

Halloween-inspirert versjon av "sett hale på grisen". Tegn en sort katt på en stor plakat og heng den på veggen. Et og et barn får bind for øynene, blir spunnet rundt tre ganger og må deretter prøve å tegne halen på katten.

Monsterdansleken

Alle barna danser til musikk (gjerne noen småskumle barnesanger om dere har det). Når musikken stopper er det om å gjøre og stå helt stille. De barna som rører på seg er ute av leken. Fortsett slik til det står en vinner igjen.

Sopelim-bo

To personer holder et sopelim (eller kosteskaft) vannrett mellom seg i hodehøyde. Sett på passende musikk og la barna danse én etter én under stangen uten å røre gulvet med hendene. Senk skaftet gradvis lenger ned mot gulvet slik at leken blir vanskeligere og vanskeligere. Den som greier å komme under kosteskaftet uten å røre gulvet når det holdes på det laveste nivået som er mulig, har vunnet.

Monsterløp

Dette er en morsom utelek. Lag en start- og stoppstrek og få barna til å løpe mellom dem på kreative måter. Be dem f.eks. om å gå som zombier, late som de er hekser som flyr på kosteskaft, fly som flaggermus eller hoppe som padder.