Hopp til innhold

En stavmikser er et av våre yndlingsvertøy på kjøkkenet. Har dere en stavmikser i barnehagen er det mye dere kan lage som både er raskt og enkelt.

Supper

Det å lage egne hjemmelagde supper er enklere enn mange tror. Og så er det jo veldig godt. Med noen grønnsaker, vann og buljong så kommer man langt. 1 liter væske til 1 liter grønnsaker i grove biter gir en fin konsistens. Kutt - kok - mos og vips; så er suppen ferdig.

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Synøve Dreyer   Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Synøve Dreyer   Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Synøve Dreyer  Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Synøve Dreyer

Her har vi laget tomatsuppe, gulrotsuppe, brokkolisuppe og blomkålsuppe. Oppskriftene finner dere ved å trykke på bildene.

Mos

Skal dere lage potetmos er det best å la stavmikseren ligger. Potetmosen blir seig hvis man bruker stavmikser. Da er det bedre å bruke en potetmoser. Har ikke barnehagen din en potetmoser? Da kan dere få en av oss ved å sende e-post til barnehage@frukt.no

Da kan dere lage potetmos med mange farger

Andre grønnsaker derimot er supert å mose med en stavmikser

Blomkålkrem er en myk og mild mos av blomkål.

Oppskriften finner dere ved å trykke på bildet.

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no/fotograf Synøve Dreyer 

På samme måte kan dere lage mos av brokkoli, kålrot og gulrot og andre grønnsaker.

Gulrotstappe med appelsinsmak


Oppskriften finner dere ved å trykke på bildet.

Brokkolipurè

 Gratis. Her kan dere melde barnehagen inn i 5 om dagen - barnehage.