Hopp til innhold

Christiania Kulturbarnehave Nordstrand

Skrevet av: Christiania Kulturbarnehave Nordstrand | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi har siden vi startet opp i august 2007, hatt som satsning å bli en grønnere barnehave. Så vi inførte ny rutiner på feiring av bursdag. Vi har tre valg alternativer , barna kan velge mellom grønnsaker med dipp, smothies eller fruktsalat, dette er de med å lager på dagen sin, så serverer de dette til resten av sin avdeling. Erfaringene med dette er bare positive, det var litt uvant for noe i begynnelsen å ikke få lov til å ha med seg kake, men nå er det ingen som snakker om kake lenger i det hele tatt. Ved oppstart etter ferien informerte vi foreldrene på foreldremøte og reaksjonene har bare vørt positive. Eller sås har vi i denne barnehaven et knekkebrød måltid på ettermiddagen og etter dette får barna oppskjært frukt og grønt, det er stats for store og små. Vi forsøker å ha varm mat fire ganger i uken som formiddagsmat, og bruker da mye grønnsaker. Supper, råkost og pureer. Barna er ikke så begeistret for kokte grønnsaker.